Normal_duurzaam

UTRECHT – Tijdens de ‘Nudge Leadership Challenge 2012’, een ontwikkelingstraject dat als doel heeft om meer urgentie te creëren rondom duurzaamheid in Nederland, zal de Universiteit Utrecht worden vertegenwoordigd door drie veelbelovende studenten en een faculteitsmedewerker met een uitstekende staat van dienst.

De Utrechtse studenten Danny Chan (master Stochastics & Financial Mathematics, en tevens winnaar van de Studentenprijs 2012), Sander Kempkes (bachelor Natuurkunde en Natuurwetenschap & Innovatiemanagement) en Jasmijn Kooijmans (master Urban Geography) zijn door de Universiteit Utrecht geselecteerd om vanuit de universiteit deel te nemen aan de challenge. Laura Reijnders (communicatiemedewerker bij de faculteit REBO en het Utrecht Center for Entrepreneurship) selecteerde zich via een wildcard voor de wedstrijd.

Vanaf morgen gaan de 150 leiders van de toekomst masterclasses volgen over duurzaamheid en leiderschap, realistische business cases en persoonlijke talentontwikkeling. Zij bekwamen zich in een leiderschapsstijl die nodig is om duurzame organisatiedoelstellingen te verwezenlijken. Onderling gaan zij de competitie aan om te laten zien dat ze daadkracht, visie en moed hebben om de juiste beslissingen te nemen als het gaat om duurzaamheid.

Na dit intensieve weekend wordt bekendgemaakt welke vijf deelnemers zich als leiderschapstalent hebben bewezen. Zij reizen af naar de Noordpool met een speciale missie: zij dienen terug te komen met een plan om in Nederland meer urgentie te creëren rond het thema klimaatverandering. Dit plan wordt gepresenteerd aan de Tweede Kamer.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen