Normal_lowlands

DELFT - Festivalliefhebbers moeten nog even geduld hebben. Vrijdag begint Lowlands, een van de grootste en populairste festivals in Nederland. Studenten en onderzoekers van Technische Universiteit Delft zijn voor de derde maal aanwezig tijdens Lowlands, dat duurt tot en met zondag. Het festival vindt plaats in Biddinghuizen.

Bezoekers kunnen drie dagen lang op het drijvende platform in Lake Lowlands een blik werpen op een duurzame toekomst. Blikvanger op het innovatie-eiland van Llowlab is een paviljoen van bamboe. TU Delft-studenten die het keuzevak `Sustainable Technical Innovation in Practice' volgen, ontwierpen dit paviljoen.

Het dak daarvan is voorzien van zonnecollectoren voor het opwarmen van water en PV-zonnepanelen voor het opwekken van elektriciteit. Deze zijn gekoppeld aan een slim, lokaal energienetwerk. Bezoekers kunnen in het paviljoen ontspannen in een duurzaam bubbelbad, dat wordt verwarmd door de zonnecollectoren. De pompen worden aangedreven door elektriciteit uit de zonnepanelen.

Daarnaast kunnen zij een kijkje nemen in het hybride paviljoen. En in het Refab Lab, waar de Delftenaren van ingezamelde bierbekertjes nuttige gadgets hebben gemaakt.

Llowlab is een initiatief van Technologiestichting STW, de NWO en de KNAW.

Via Nieuwsbank.nl

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres