Normal_universiteit_wageningen

WAGENINGEN – Op 25 januari dit jaar zorgde een verdacht pakketje aan het adres van het Wageningse universiteitsbestuur voor veel commotie op de universiteit. Toen eenmaal bekend was dat de afzender een student was, werd deze meteen gedwongen uitgeschreven, zo meldt de Gelderlander.

Het incident zaaide veel paniek onder studenten en medewerkers. Het Atlasgebouw van de universiteit van Wageningen werd uit voorzorg ontruimd en de student werd uiteindelijk gearresteerd en vastgezet. Omdat de 35-jarige Wageninger al drie keer eerder een campusverbod was opgelegd, besloot het universiteitsbestuur hem uit te schrijven. Het bestuur stond daarmee in zijn recht, aangezien dit sinds 2010 wettelijk mogelijk is.

Toch heeft de student bezwaar aangetekend bij het College van Beroep voor het Hoger Onderwijs tegen het besluit van het universiteitsbestuur. De student wil zijn studie Immunologie afronden, maar die kans wordt het nu ontnomen, zo beweert hij. De zaak is nog bepaald niet gelopen. De rechter heeft weliswaar begrip voor de redenatie van het bestuur, maar keurt het uitblijven van een officiële waarschuwing van de universiteit aan het adres van de student af.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen