Normal_internet_http

ARNHEM - De website van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) presteert net als vorig jaar hoog op de ranglijst van websites van hogescholen en universiteiten, zo meldt Scienceguide. HAN.nl werd dit jaar 1e in de ranglijst voor het hbo en 3e in de ranking voor álle hoger onderwijsinstellingen. Vorig jaar werd de HAN 2e. De website van de Universiteit van Tilburg werd als beste gekozen van alle universiteitswebsites.

De presentatie van de ranglijst vond gisteren plaats tijdens de Dag van de Excellentie bij TU Delft. De 1e plaats in de ranglijst voor universiteiten was voor Tilburg University (UvT). Het verschil met de HAN was minimaal. De websites in het onderzoek werden beoordeeld door studenten én professionals op kwaliteit, gedefinieerd in 5 onderdelen: inhoud, gebruikersgemak, vormgeving, social media activiteit en de techniek van hun sites.

Opvallend was dat een groot aantal van de websites van hoger onderwijsinstellingen nog voor flink wat verbeteringen in aanmerking komen. Net als de site van de UvT scoort de websit van de Universiteit van Amsterdam hoog op social media gebruik. Op dit vlak is er voor de Universiteit Maastricht en de Technische Universiteit Eindhoven bijvoorbeeld nog veel werk aan de winkel.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen