Normal_studenten_collegzaal

TILBURG – Uit de Nationale Studenten Enquête 2012 (NSE), uitgevoerd door Studiekeuze123, is gebleken dat universitaire studenten meer te spreken zijn over de inhoud van hun studie dat studenten op het hbo, zo meldt Universonline. Op het wetenschappelijk onderwijs is 67 procent van de ondervraagden tevreden over de opleiding, tegen 52 procent van de ondervraagde hbo-studenten.

Er zijn in totaal 650.000 studenten van 69 verschillende hogescholen en universiteiten in Nederland  benaderd om de NSE 2012 in te vullen. Een derde hiervan honoreerde dit verzoek. In de enquête werd de studenten gevraagd een oordeel te geven over onder andere de inhoud van de studie, studiefaciliteiten, studiebegeleiding en docenten. Zowel op het hbo als op de universiteit blijken studenten tevreden te zijn over de mate waarin zij betrokken worden bij de verbetering van de opleiding.

Tot slot blijkt uit de enquête dat studenten beter te spreken zijn over de service die de onderwijsinstellingen bieden op het gebied van onder andere studieroosters en informatie over studievoortgang. Algehele ontevredenheid heerst nog steeds in beide kampen over de studentenhuisvesting en de beschikbaarheid ervan.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen