Girls' Day: duizenden meisjes bezoeken bedrijven in bèta, techniek en IT

Op Girls' Day (15 april) bezoeken duizenden meisjes bedrijven in bèta, techniek en IT. De meisjes maken zo laagdrempelig kennis met de bedrijven, ze ontmoeten vrouwelijke werknemers en leren wat bedrijven in deze sectoren allemaal te bieden hebben. Hiermee verbreden ze hun blik en vergroten ze hun mogelijkheden. Meisjes kiezen nog steeds veel minder vaak voor doorleren of werken in bèta, techniek of IT. Dit meldt VHTO.

Girls' Day is een initiatief van VHTO, expertisecentrum genderdiversiteit in bèta, techniek en IT. VHTO koppelt scholen en bedrijven aan elkaar en verzorgt samen met partner Alliander een gezamenlijke kick-off van de dag. Girls' Day vindt dit jaar online plaats.
 
De kick-off heeft als thema Staying Cool: Techniek voor de toekomst. De klimaatverandering is de grootste uitdaging die we als samenleving moeten oplossen. Kennis van techniek en IT is daarvoor onontbeerlijk.
 
Het programma van de Kick-off bestaat uit een live optreden van Froukje (bekend van 'Groter dan Ik'), een klimaatquiz, en een mini-Escaperoom. Vervolgens trapt demissionair minister van Engelshoven Girls' Day af. De presentatie is in handen van Eva Cleven. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids