Visio gebruikt LEGO© braillebricks om op speelse manier braille aan te leren

Visio Onderwijs in Grave ontving deze week 250 sets van bijzondere LEGOsteentjes, de LEGO© braillebricks. Hiermee kunnen leerlingen met een visuele beperking op een speelde manier braille leren. Dit meldt Visio.

LEGO heeft het initiatief genomen om kinderen met een visuele beperking op een speelse manier braille aan te laten leren met LEGO braillebricks. Binnen dit sociaal project ontwikkelde, testte en produceerde de Deense blokjesbouwer de braillesteentjes samen met de doelgroep. LEGO stelde daarna de sets met braillesteentjes gratis ter beschikking aan organisaties in zo'n 20 landen die lesgeven aan blinde en slechtziende kinderen. In Nederland zijn dat de scholen en AOB'ers van Visio en Bartiméus. Dit geeft een boost aan het brailleonderwijs.
 
Op een speciale pagina over LEGO braillebricks op de onderwijssite EduVip staan liefst 90 werkbladen. Daarmee kunnen kinderen via spel de eerste stappen zetten in het leren braille lezen. De leerlingen waren erg enthousiast. Een leerling verwoordde het als volgt: “Leuk, je kunt ermee bouwen én lezen!”
 
Door: Nationale Onderwijsgids