Hoenderloo College sluit pas als alle leerlingen een passende plek hebben gevonden

Het Hoenderloo College voor speciaal onderwijs gaat niet eerder dicht dan dat alle leerlingen elders geplaatst zijn. Ook is er een schappelijke regeling getroffen voor het vertrekken van het personeel. Een en ander is opgenomen in een sociaal plan dat vandaag wordt ondertekend. Dit meldt AOb.

Afgesproken is dat het Hoenderloo College in plaats van 1 augustus nu 1 oktober sluit, mits er voor alle leerlingen een passende plaats is gevonden. Ook is er voor het personeel een regeling getroffen: iedere medewerker krijgt drie maanden vertrekpremie mee, plus een zogenoemde premiestaffel op basis van werkzame jaren bij Hoenderloo en zijn voorgangers. Ook is er een mobiliteitsbudget waarmee mensen van werk naar werk begeleid worden, schrijft de AOb.
 
Vorige week vrijdag was er nog een grootschalige personeelsbijeenkomst, omdat zowel docenten als ouders het niet eens waren met de aanstaande scholensluiting van 1 augustus 2020. De Hoenderloo Groep biedt specialistische zorg voor kinderen met complexe problemen en valt onder zorginstelling Pluryn. Die wilde de vestigingen in Hoenderloo en Deelen in augustus van dit jaar sluiten vanwege financiële strubbelingen, maar ook omdat de kwaliteit niet in orde zou zijn.
 
Ouders en docenten waren het daar helemaal niet mee eens. Bovendien had Pluryn beloofd dat er voor elke leerling een passende plek gevonden zou worden, maar dat was tot nu toe ook niet naar tevredenheid gerealiseerd. Na een week van onderhandelingen ligt er nu een sociaal plan, dat naar verwachting vanmiddag ondertekend wordt.
 
Door: Nationale Onderwijsgids