Normal_schoolplein_spelen

Zes scholen voor speciaal onderwijs in Enschede doen het sinds kort helemaal anders. Waar ze voorheen voor ieder kind een eigen hulpverlener binnen lieten komen, is er nu nog één jeugdhulpaanbieder voor alle kinderen: Pluryn of Jarabee. Sindsdien zijn er beduidend minder escalaties bij de kinderen. Dit meldt Tubantia. 

De scholen kregen voorheen via de gemeente verschillende wijkcoaches langs gestuurd. Ieder kind had een andere hulpverlener, waardoor het een constant af- en aanrijden van hulpverleners was. Volgens directeur Carla Hilbink van sbo Het Reliëf zijn er sinds de invoering van de nieuwe werkwijze minder escalaties. Het komt nog steeds voor dat een kind in een pleeggezin of klinische omgeving belandt, maar dat gebeurt veel minder dan voorheen.

Opschalen

Door de nieuwe werkwijze hebben hulpverleners beter zicht op de kinderen en mocht er opgeschaald moeten worden, dan kan dat makkelijk en snel. Dat was hiervoor wel anders, toen er voor opschaling van zorg een nieuwe indicatie nodig was.

De deelnemende scholen in Enschede zijn Bonhoeffer College, Het Reliëf, Neon College, Dr. Arriënsschool, De Spinaker en De Tender. Zij werken allemaal samen met Pluryn of Jarabee.

Door: Nationale Onderwijsgids