'Ministers De Jonge en Slob moeten ingrijpen bij Hoenderloo College'

Afgelopen vrijdag was er een uitgebreide personeelsbijeenkomst bij het Hoenderloo College voor voortgezet speciaal onderwijs. Onderwerp was de aanstaande scholensluiting van 1 augustus 2020. Zowel docenten als ouders zijn pertinent tegen de sluiting. Dit meldt AOb.

De Hoenderloo Groep biedt specialistische zorg voor kinderen met complexe problemen en valt onder zorginstelling Pluryn. Die wil de vestigingen in Hoenderloo en Deelen in augustus van dit jaar sluiten vanwege financiële strubbelingen, maar ook omdat de kwaliteit niet in orde zou zijn.
 
De hele gang van zaken is bijzonder, vinden de docenten, maar dat laatste is niet waar: “Hoenderloo zou dicht moeten omdat we geen goede kwaliteit van onderwijs en zorg zouden leveren. Dat raakt mij enorm, want mijn collega’s en ik weten wat we bereiken met deze groep kinderen waar niemand in Nederland nog iets mee kan. Ze krijgen bij ons weer perspectief en gaan met plezier naar school”, aldus een docent.
 
Op dit moment zouden er nog zo’n 80 van de 220 leerlingen over zijn. Pluryn had beloofd dat er voor elke leerling een passende plek gevonden zou worden. Er zijn echter minimaal twee jongeren die een nieuwe plek hebben gekregen zonder een passende school in de buurt. Dat houdt in dat ze alsnog naar Hoenderloo moeten komen voor onderwijs, meldden twee docenten tijdens de bijeenkomst.
 
Tweede Kamerleden Lisa Westerveld, Peter Kwint en Attje Kuiken gaan minister De Jonge morgen in het debat vragen om in te grijpen. Westerveld: “Hij of Slob moet hier de regie nemen.” 
 
Door: Nationale Onderwijsgids