Normal_klimaat__groen__duurzaam

Gister bracht gedeputeerde Peter Kerris een werkbezoek aan Campus Woudhuis in Apeldoorn. Campus Woudhuis is een samenwerking van Landgoedcoöperatie Woudhuis, IVN, Natuurmonumenten, ’s Heeren Loo en De Onderwijsspecialisten. De campus biedt mensen met een arbeidsbeperking een plek om te werken en leren in het groen en richt zich op mensen met een arbeidsbeperking en leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs. Dit meldt provincie Gelderland.

Campus Woudhuis ontwikkelt werk- en leertrajecten op maat op het gebied van horeca, natuurbeheer en -educatie. Na drie jaar stromen de medewerkers door naar een reguliere baan. Hiervoor werkt de campus samen met ondernemers in Apeldoorn en omgeving. 
 

Groene Proeftuin

Campus Woudhuis wil een groene proeftuin zijn voor inclusief werken en sociaal ondernemen. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van een kennisplatform, waarbij onderwijs en ondernemer kennis delen over de inzet van mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Het platform helpt bij het onderzoeken naar de randvoorwaarden die nodig zijn om het talent van mensen met een arbeidsbeperking maximaal te benutten. 
 
Tijdens het werkbezoek werd ook het project “Het gat in de markt” gepresenteerd. Hiermee wordt een kennisplatform van 500 actieve leden opgezet, waarin ondernemers en onderwijsinstellingen praktische kennis uitwisselen. Dit vormt de basis voor een groeiend platform voor inclusief werken in Gelderland. 
 
Provincie Gelderland steunt initiatieven om de arbeidsparticipatie in Gelderland te vergroten. Gedeputeerde Peter Kerris: “We hebben vakmensen nodig om onze groene ambities waar te maken. Met initiatieven als “Campus Woudhuis” en “Het gat in de markt” benutten we het talent van mensen met een arbeidsbeperking beter.”
 
Door: Nationale Onderwijsgids