Diverse Apeldoornse scholen hebben Koningsspelen afgelast

Een aantal basisscholen in Apeldoorn hebben ervoor gekozen om de Koningsspelen niet te organiseren op de gebruikelijke datum van 26 april. Er zijn namelijk een aantal van deze scholen die de spelen op 19 april gaan organiseren. Maar het naderende slechte weer lijkt roet in het eten te gooien, aldus Samen 1 De Lokale Omroep van Apeldoorn.

Ondanks de alternatieve datum voor deze sportieve en feestelijke dag lijkt deze alsnog niet door te gaan. Er wordt zeer slecht weer verwacht en daarom hebben diverse Apeldoornse basisscholen ervoor gekozen om de Koningsspelen van vrijdag 19 april niet door te laten gaan.

De scholen die de Koningsspelen op de reguliere datum, vrijdag 26 april, hebben georganiseerd zijn spekkoper. De weersverwachting voor die datum ziet er voorlopig nog positief uit. De scholen die ervoor hebben gekozen om de spelen te organiseren op de vrijdag ervoor krijgen ook niet meer de mogelijkheid om het op een ander moment te organiseren. Er zijn namelijk geen alternatieve data meer beschikbaar.

Door: Nationale Onderwijsgids / Parris Fokkema