Normal_docent

Op basisschool ’t Prisma in Doetinchem wordt een negende schooljaar aangeboden: groep 8V. Tijdens dit speciale jaar wordt gewerkt aan vaardigheden bij leerlingen die van belang zijn tijdens het voortgezet onderwijs. Wegens het succes van dit extra jaar, komt er een tweede groep bij. Dit meldt het AD.

Vaardigheden die tijdens het extra jaar centraal staan, zijn onder meer plannen, structureren, motiveren en jezelf vertrouwen. De vaardigheden zijn niet alleen nuttig tijdens het voortgezet onderwijs, maar helpen gedurende het hele leven.
 
In Doetinchem gaan onder meer kinderen naar de speciale school die gevlucht zijn en een extra jaar nodig hebben om hun Nederlands op bijvoorbeeld havoniveau te krijgen. Ook schoolverlaters met bijzondere persoonlijke omstandigheden betreden de school, evenals kinderen die een groep hebben overgeslagen, maar sociaal-emotioneel nog niet klaar zijn voor het voortgezet onderwijs. Bovendien zitten er leerlingen op de school uit het speciaal onderwijs, die kunnen wennen aan lessen in grotere groepen.
 
Volgend schooljaar start een tweede Prisma-school in Doetinchem met vanaf schooljaar 2020/2021 een extra groep 8. Op de school formuleren de leerlingen vanaf groep 6 hun eigen leerdoelen. Ook moeten ze zelf op hun rooster bekijken wanneer ze les hebben. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids