Normal_klas_leeg_stoelen_stoeltjes_op_tafel_sluiting_dicht_staking

Vanwege het lerarentekort had onderwijsorganisatie RENN4 op het Diamant College (vso) in Groningen en De Delta (so) in Appingedam een vierdaagse lesweek ingevoerd. Voor de leerlingen op het Diamant College blijft deze situatie gehandhaafd tot aan de zomer. Hiermee gaat de school ruim over de wettelijk norm van maximaal zeven vierdaagse lesweken per jaar. Dit meldt RTV Noord.

Alleen de examenklassen op het Diamant College krijgen vijf dagen per week les. Voor de overige klassen zijn er simpelweg te weinig leerkrachten om vijf dagen per week lessen aan te bieden. En die situatie blijft bestaan tot tenminste de zomervakantie, is de verwachting.
 
Ook De Delta in Appingedam moest over op een vierdaagse schoolweek voor één klas. Deze leerlingen hebben nu weer een vijfdaagse schoolweek, en de klas met kinderen die nieuw instromen op De Delta krijgen eerst vier dagen per week les.
 
Onderwijsorganisatie RENN4 heeft al sinds de zomer van 2018 structureel zo'n vijftien vacatures openstaan die niet vervuld kunnen worden, waaronder zowel leerkrachten als gedragsdeskundigen en intern begeleiders. Ook voor het komende schooljaar zijn de prognoses niet hoopgevend.
 
Door: Nationale Onderwijsgids