Normal_kind_krukken_speciaal_onderwijs_beperking_handicap
Merel van Vroonhoven, bestuursvoorzitter van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), gaat een opleiding volgen tot docent basisonderwijs met als doel les te gaan geven in het speciaal onderwijs. Na ruim vijf jaar legt ze haar functie als voorzitter naast zich neer. Dit meldt Nu.nl.
 
Van Vroonhoven laat in een bericht weten dat ze graag een concrete bijdrage wil leveren aan de publieke sector. Ze geeft aan graag dichtbij de mensen te staan die daar behoefte aan hebben. Haar bestuurlijke ervaring blijft ze gebruiken in combinatie met het docentschap. 
 
Van Vroonhoven kan vanuit verschillende hoeken rekenen op steun voor haar besluit. Zo laat Wopke Hoekstra, minister van Financiën, weten dat hij het “stoer” vindt dat ze kiest voor het speciaal onderwijs. Ook reageerde Paul Rosenmöller, voorzitter van de raad van toezicht van de AFM. Hij geeft aan dat hij de keuze ondersteunt. "Hoewel wij haar niet graag zien vertrekken, gunnen wij het speciaal onderwijs van harte iemand met deze intrinsieke motivatie en passie", aldus Rosenmöller.
 
Door: Nationale Onderwijsgids