Normal_kinderen__les__hulp__juf__lerares__onderwijzer__docent__leerlingen__po__vo

Dr. Mariola Grommen geeft op dinsdag 26 maart een lunchseminar bij de Onderwijsraad naar sociale netwerkprocessen onder leerlingen. Zij heeft onderzoek gedaan naar de invloed van het sociale netwerk van leerlingen op hun schoolprestaties. In het seminar zal zij een toelichting geven op haar bevindingen. Dit meldt de Onderwijsraad.

In vijf wetenschappelijke onderzoeksartikelen heeft ze de rol van leeftijdsgenoten onderzocht in het welbevinden van leerlingen, hun schoolmotivatie en schoolprestaties. In de presentatie komen de onderzoeksresultaten aan bod van deze sociale netwerkanalyses en conclusies en aanbevelingen voor de onderwijspraktijk.


Deelname aan het lunchseminar is gratis. Het seminar vindt plaats op 26 maart van 12.30 tot 13.30 in Den Haag. Aanmelden is verplicht. Dit kan tot 25 maart 10.00 uur door een e-mail te sturen naar bijeenkomsten@onderwijsraad.nl. Vermeld in de mail alstublieft naam, functie, organisatie en contactgegevens (De Onderwijsraad zal deze gegevens niet opnemen in het relatiebestand).

Door: Nationale Onderwijsgids