Normal_4free_hollandse_schouwburg_dsc_4915_lr__002_

Bent u docent en zoekt u naar lesmateriaal over de Tweede Wereldoorlog dat niet gaat over ‘goed’ of ‘fout’, maar over het maken van moeilijke keuzes? Staat uw school voor geschiedenisonderwijs over de WO2 waarin alle leerlingen hún geschiedenis herkennen? Zoekt u naar burgerschapsvorming die polarisatie vermijdt, maar wel vanuit de geschiedenis de antwoorden voor vandaag versterkt? Dan kunnen wij u verder helpen!

Musea en herinneringscentra in het land, het Nationaal Comité 4 en 5 mei en andere organisaties in de sector WO2 werken samen in Platform WO2. In 2019 begint het themajaar ‘75 Jaar Vrijheid’. Tijdens de WO2 werd de rechtsstaat buiten werking gesteld. Platform WO2 stelt dit ingrijpende historische feit centraal in de educatieve programma’s voor het onderwijs. Want leven in vrijheid is niet vanzelfsprekend! Daarom moeten verhalen van de WO2 levend én actueel gehouden worden. Vooral voor jonge mensen, die deze verhalen kunnen verbinden met de actualiteit waarin zij opgroeien. Om zo te reflecteren op democratische waarden en deugden. 
 

Educatieve Agenda van het Platform WO2

 
De sector WO2 biedt educatieve programma’s voor scholieren (po, vo en mbo). Het aanbod is actueel, divers en modern. Doorgaans bestaan ze uit een (digitale) les op school, aangevuld met een bezoek op locatie. Deze pakketten zijn goed in te passen in het geschiedenisonderwijs, maatschappijleer en burgerschapsvorming. 
 
Dit veelzijdige aanbod voor elke regio bestaat uit (digitale) lessen op school, handleidingen of trainingen voor docenten, museumrondleidingen, films en spellen. En ook als u maatwerk wilt, kunnen we vast iets voor u betekenen. Meer informatie op www.lerenvanwo2.nl.
 
Aanwezig van 22 t/m 26 januari op de NOT Beurs 2019, stand nr. 02.C021.
 
(Dit is een advertorial van Stichting Musea Herinneringscentra)