Normal_kentalis

Per 1 februari 2019 treedt Oscar Dekker (49) aan als nieuwe bestuurder en tevens voorzitter van de raad van bestuur van Koninklijke Kentalis. Hij volgt Henk Bakker op die vanwege zijn pensioen de organisatie zal verlaten.

Oscar Dekker is sinds 2010 bestuursvoorzitter van GGZ Oost Brabant, een organisatie voor kwetsbare mensen met complexe psychische zorgvragen. Oscar Dekker heeft ruime bestuurlijke ervaring in de gezondheidszorg. Zijn werkervaring deed hij op in de Verenigde Staten en in Nederland waar hij onder andere directeur Langdurige zorg was bij zorgverzekeraar VGZ.

De raad van toezicht heeft er alle vertrouwen in dat Oscar Dekker met zijn achtergrond samen met Katja Hoorn doeltreffend leiding kan geven aan de vele uitdagende veranderingen waar Kentalis in onderwijs en zorg voor staat.

Kentalis is er voor mensen die een taalontwikkelingsstoornis hebben of slechthorend, doof of doofblind zijn, ook als zij meerdere beperkingen hebben. Zij kunnen bij Kentalis terecht voor onderzoek, zorg en onderwijs op maat, dicht bij huis en op locaties door heel Nederland. Ook werkt Kentalis samen met zorg- en onderwijsprofessionals in het binnen- en buitenland en delen wij met hen kennis. Onder het motto: ‘Samen komen we verder’.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids