Normal_gebarentaal_doof_slechthorend_speciaal_onderwijs

Van 6 tot en met 8 november organiseert Kentalis het internationale Teaching Deaf Learners congres in Haarlem. De eerdere twee edities van het congres in 2014 en 2017 waren een groot succes en dus voor herhaling vatbaar. Kentalis organiseert het congres in samenwerking met het Nationale Technical Institute fort he Deaf uit Amerika en met ondersteuning van Oxford University Press. Dit meldt Kentalis.

Het Teaching Deaf Learners congres 2019, kortweg TDL2019, wordt georganiseerd door deskundigen Harry Knoors en Marc Marschark. Onlangs kwam hun laatste boek uit: Evidence-Based Practices in Deaf Education, Perspectives on Deafness. In hun boek presenteren zij nieuw onderzoek naar taal, geletterdheid, cognitie en sociale en emotionele ontwikkeling bij dove leerlingen. Het boek werd gebaseerd op presentaties van de voorgaande congres-editie, TDL2017.

TDL2019 vindt plaats in de Philharmonie in Haarlem. Centraal staat de vraag hoe we dove en slechothorende leerlingen het beste onderwijs kunnen bieden. Meer informatie over het congres volgt op www.teachingdeaflearners.com.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids