Normal_wiskunde_rekenmachine_rekenen_les

Op zaterdag 17 november aanstaande organiseert de Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers de LBRT Rekendag. Een inspirerende dag in het teken van rekenen waar iedereen die rekent en inhoudelijk geïnteresseerd is, welkom is. Dit LBRT.

Door concrete doelen te stellen, voldoende tijd aan rekenen te besteden, goed uit te leggen en rekenproblemen tijdig te signaleren, kunnen we iets doen aan rekenproblematiek. Op de LBRT Rekendag worden nieuwe onderzoeken gepresenteerd en actuele ontwikkelingen tegen het licht gehouden. De doelgroep zijn professionals uit po, vo en mbo. 

Er is deze dag een ochtend- en middagprogramma. Concrete rekendoelen worden op de kaart gezet. De dagdelen bieden interessante workshops zoals onder andere faalangst bij het rekenen en het voeren van een goed rekengesprek. Rekenprofessionals zoals prof. dr. Hans van Luit, drs. Ceciel Borghouts en drs. Joep van Vugt kun je er ter plekke ontmoeten. Ook drs. Ingrid van Wensveen, die in zal gaan op faalangst, drs. Jarise Kaskens over het voeren van een goed rekengesprek en drs. Dolf Janson delen hun kennis. Inspirerende methodes, boeken en begeleidingsmaterialen liggen op de materialenmarkt. En niet te vergeten; er is ruimte om te netwerken!

Vergroot de rekenkennis

De LBRT Rekendag vindt plaats op zaterdag 17 november aanstaande in congrescentrum Connection Point aan de Natriumweg 6 te Amersfoort. Voor meer informatie over het inhoudelijke programma, kijk op www.lbrt.nl. Direct inschrijven kan via https://congres.lbrt.nl .

De LBRT

De LBRT is opgericht voor alle remedial teachers zowel in het basisonderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs alsmede het beroepsonderwijs. Daarnaast kunnen RT'ers die werkzaam zijn vanuit een eigen praktijk, zich aansluiten. De LBRT hecht waarde aan kwaliteitsbewaking en professionaliteit. De vereniging behartigt de belangen van haar leden. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids