Normal_poster-schoolbrengdag-2018-20-sept_thumb

Op donderdag 20 september 2018 organiseert SCHOOL op SEEF de Schoolbrengdag. Ouders en leerlingen worden opgeroepen lopend of op de fiets naar school te gaan. Door de auto te laten staan zijn de leerlingen goed bezig voor hun gezondheid, de verkeersveiligheid rondom school, het milieu en hun verkeersvaardigheid. Dit melden SCHOOL op SEEF en de provincie Zuid-Holland.

Door op de fiets naar school te gaan, doen kinderen ervaring op met verkeersituaties en vergroten zij hun verkeersvaardigheid. De Schoolbrengdag sluit aan bij de thema’s verkeersveiligheid, milieu en gezondheid. Voor scholen zijn lessen ontwikkeld die hierbij aansluiten.
 
De Schoolbrengdag maakt onderdeel uit van de Themaweek “Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers”. Deze themaweek wordt georganiseerd door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland, een initiatief van de provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. De week is onderdeel van de meerjarencampagne met dezelfde titel. In deze campagne wordt een appèl gedaan op overheden, bedrijven, scholen, maar vooral op verkeersdeelnemers zelf. Bij 90 procent van de verkeersongevallen speelt gedrag een rol, dus verkeersdeelnemers hebben zelf een sleutel in handen. Dit geldt ook voor gedrag en ongevallen in de schoolomgeving.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids