foto: KPN Mooiste Contact Fonds

Deze week beginnen de eerste scholieren aan het nieuwe schooljaar. De mooiste verhalen en avonturen worden gedeeld en voor sommigen wordt het een allereerste kennismaking met nieuwe klasgenoten. De eerste schooldag wordt niet door iedereen hetzelfde beleefd. Zo lopen langdurig zieke kinderen deze dag en de eerste kennismaking op school vaak mis. KlasseContact ondersteunt al tien jaar deze groep kinderen en verbindt hen, ook op de belangrijke momenten, met hun klas. Komend schooljaar starten 450 kinderen met KlasseContact en in 2018 volgen in totaal 1050 leerlingen hun lessen met de KPN Klasgenoot. Dit meldt KPN Mooiste Contact Fonds.

Vanuit het ziekenhuisbed of thuis vanaf de bank alsnog aanwezig zijn op een eerste schooldag. KlasseContact maakt dit mogelijk en bewijst al jaren een rol te kunnen spelen bij het opbouwen en onderhouden van het sociale leven van langdurig zieke kinderen. Kinderen volgen hun lessen via een laptop die verbonden is met een ict-set in de klas, de KPN Klasgenoot. Dankzij deze techniek kunnen zieke leerlingen blijven meedoen aan de lessen en via woord en beeld met hun docenten en klasgenoten communiceren.
 

Tien jaar KlasseContact

 
KlasseContact is onderdeel van het KPN Mooiste Contact Fonds. Dit fonds brengt mensen die zich eenzaam voelen weer in contact met hun omgeving. In tien jaar tijd hebben ruim 3300 scholieren middels KlasseContact op afstand lessen gevolgd en door het contact met klasgenoten een rijker sociaal leven gekregen. Zo is uit onderzoek gebleken dat KlasseContact de drempel om terug naar school te gaan voor zieke kinderen met 81 procent heeft verlaagd. KlasseContact zorgt ervoor dat de bijzondere dagen op school, zoals de eerste schooldag, ook voor deze kinderen momenten zijn geworden om naar uit te kijken.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids