Normal_kunstmatige_intelligentie__artificial_intelligence__ai

Artificial Intelligence (AI) krijgt een steeds grotere rol in het dagelijks leven. Toch bestaan er nog veel misverstanden over deze technologie en de toepassingen ervan. Kunstmatige Intelligentie roept bij een hoop mensen negatieve gedachten en angsten op. Gaan robots onze banen overnemen? Of zelfs de hele wereld? Jim Stolze, initiatiefnemer van de Nationale AI-cursus, heeft het doel om 1 proent van de Nederlandse bevolking te bereiken met de gratis Nationale AI-cursus en zo Nederlanders beter te informeren over de kansen én uitdagingen van AI. KPN is aangehaakt als partner om de cursus voor middelbare scholieren mogelijk te maken en zo mee te helpen aan het vergroten van de kennis over kunstmatige intelligentie bij jongeren. Op vrijdag 11 oktober is de lancering van de Nationale AI-cursus voor middelbare scholieren in aanwezigheid van onder anderen 180 leerlingen, Jim Stolze, YouTuber Enzo Knol en Hilde Garssen, Chief People Officer van KPN. Dit meldt BAAS Amsterdam.

De samenwerkingsovereenkomst tussen KPN en de Nationale AI-cursus is getekend. Vooruitlopend op de lancering in oktober is Stolze het gesprek aangegaan met Hilde Garssen, verantwoordelijk voor HR bij KPN. Hoe ziet zíj de toekomst voor jongeren die nu in de schoolbanken zitten? Leiden we die nog wel op voor de juiste banen? Op de vraag of de digitale vaardigheden van jongeren worden overschat, antwoordt Hilde: “Ik denk dat dit deels waar is. Ik denk dat er een groep is die van nature alles wat met innovatie, ontwikkeling en digitale innovatie te maken heeft ontzettend interessant vindt en zich daarin verdiept. Maar er is ook een grote groep die dat niet heeft en dit ook op school niet als standaard vak krijgt aangeboden. Waar behoefte aan is als het over AI gaat, is feitelijke informatie. Dat wordt met de Nationale AI-cursus heel toegankelijk gebracht.”
 

De Grootste AI-les met Enzo Knol

Op vrijdag 11 oktober is de landelijke lancering van de AI-cursus voor het voortgezet onderwijs met De Grootste AI-les in Hilversum. Er is plek voor 180 scholieren en voor degene die niet aanwezig kunnen zijn is de les digitaal te volgen via ai-cursus.nl. De Grootste AI-les wordt gegeven door Jim Stolze en YouTuber Enzo Knol. Hilde Garssen (HR, KPN) vertelt hier over 'beroepen van de toekomst'. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids