Normal_school__klas__potlood__schrijven_

Van 1 februari tot en met 15 april 2019 kunnen scholen zich weer aanmelden voor het traject Excellente Scholen. De aanvraagprocedure is dit jaar echter anders dan voorgaande jaren. Scholen moeten nu al bij aanmelding van het traject over het predicaat Goed van de Onderwijsinspectie beschikken. Tot uiterlijk 30 september 2018 kunnen scholen bij de Onderwijsinspectie een onderzoek aanvragen voor deze waardering. Dit meldt Lecso.

Scholen uit het primair onderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs en praktijkonderwijs kunnen meedoen aan het traject Excellente scholen. Voorwaarde is dat zij de waardering Goed hebben van de Onderwijsinspectie.

Voorheen was de aanvraag voor onderzoek door de inspectie om het predicaat te ontvangen mogelijk via de aanmelding voor het traject Excellente Scholen. Deze regeling is veranderd en voortaan moeten scholen de waardering Goed al binnen hebben voor zij zich aanmelden voor het traject. Aanmelden voor onderzoek kan tussen 1 augustus en 30 september. De inspectie biedt echter niet de garantie dat een zij een school op tijd kunnen melden dat de school de waardering Goed krijgt.

Meer informatie op www.excellentescholen.nl 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids