Normal_slob__onderwijs__minister

Minister Slob van Onderwijs reikt op maandag 22 januari aanstaande in het oosten van Nederland het Predicaat Excellente School 2017 uit aan een vmbo-school. Op woensdag 24 januari is hij vervolgens te gast op Gbs het Kompas in Rotterdam, waarbij hij in het kader van de Nationale Voorleesdagen een klas kinderen een verhaal voorleest. Dat meldt Rijksoverheid.

Aanstaande maandag is vanaf 12:00 uur op de site van Excellente Scholen een kaart te zien met een overzicht van alle Excellente Scholen 2017. De toekenning van het predicaat Excellente School betekent dat een school (of schoolsoort) onderwijs biedt van goede kwaliteit en zich daarnaast onderscheidt van andere goede scholen door te excelleren met een specifiek profiel. Afgelopen periode namen 93 scholen/schoolsoorten (binnen po, vo en so) deel aan het traject Excellente Scholen. Hun excellentieprofielen zijn zorgvuldig beoordeeld door de onafhankelijke jury middels dossieronderzoek, een dialoog en een jurybezoek.

Slob leest twee dagen later voor aan kinderen uit groep drie van Gbs het Kmpas. Hij vertelt uit het boek Ssst! De tijger slaapt, dat gaat over een tijger die al slapend vreselijk in de weg ligt. De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en zijn een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door de CPNB. Doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen in de leeftijd van zes maanden tot en met 6 jaar die zelf nog niet kunnen lezen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids