Logo_logo_kentalis

Het lied Mien Grunneger Stad van Arnold Veeman wordt tijdens Koningsdag gezongen op de Vismarkt in Groningen, als finalestuk van het bezoek van het koningspaar op 27 april. Leerlingen van Kentalis zijn benaderd door dansacademie Lucia Marthas om op Koningsdag in gebarentaal mee te zingen in gebaren, met een gelegenheidskoor. Dit meldt Kentalis.

Om beslagen ten ijs te komen, komt Arnold Veeman langs bij Kentalis om een uur lang samen te oefenen met de leerlingen. Het lied Mien Grunneger Stad, in Nederlandse Gebarentaal staat inmiddels op YouTube. 
 
Leerlingen van de Kentalis Guyotschool werken ook aan de ‘Gebarenboom’, voorzien van beeldschermpjes. Via filmpjes kan de bezoeker kennismaken met allerlei vormen van communicatie waaronder NGT. De boom komt te staan op de vrijmarkt voor volwassenen in het Noorderplantsoen. Gebarentolken en vrijwilligers van het Dovenclubhuis zijn erbij aanwezig. 
 
Het slotlied is niet het enige item van Koningsdag dat toegankelijk wordt gemaakt voor de dove doelgroep: het clubhuis voor Doven heeft gezorgd voor het toegankelijk maken van Koningsdag voor doven en slechthorenden. Zo komen er tolken te staan op enkele plekken van de route. Het bezoek met tolk wordt op tv uitgezonden van 10.45 tot 13.40 uur op NPO Nieuws, via Ziggo op kanaal 501 en via KPN op kanaal 43. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids