Prinses Alexia niet aanwezig in Rotterdam vanwege examens

Prinses Alexia is donderdag niet aanwezig bij het bezoek van de koninklijke familie voor Koningsdag in Rotterdam. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD). Het heeft te maken met examens die de prinses heeft, de prinses woont in Wales waar ze naar de middelbare school gaat. Vorig jaar was ze wel bij Koningsdag, toen vierde de familie die in Maastricht.

Alexia is de middelste dochter van het koningspaar. Ze vervolgt sinds de zomer van 2021 haar middelbareschooltijd aan het United World College of the Atlantic (UWC Atlantic College) in Llantwit Major in Wales. Zij gaat daar op voor haar Internationaal Baccalaureaat.

Tweede dochter 

Alexia Juliana Marcela Laurentien, prinses der Nederlanden, prinses van Oranje-Nassau, zoals haar volledige naam luidt, is de tweede dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Ze is tweede in de lijn van de troonopvolging na haar zus Amalia. Alexia werd geboren op 26 juni 2005.

Bezoek aan Rotterdam 

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun gevolg vieren dit jaar Koningsdag in Rotterdam. Het bezoek aan Rotterdam markeert het tienjarig koningschap van Willem-Alexander. Er zijn uitgebreide veiligheidsmaatregelen opgezet door de politie in samenwerking met de gemeente Rotterdam, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD).

Bedreigingen Amalia 

De maatregelen, die grotendeels geheim zijn, zijn onder meer nodig na de bedreigingen aan prinses Amalia vorig jaar. Vorig jaar werd bekend dat Amalia als gevolg van bedreigingen niet meer in Amsterdam kon wonen, waar ze studeert. De troonopvolgster stond op het punt om naar de hoofdstad te verhuizen.

Door: ANP