Normal_pepernoten__sinterklaas__zwarte_piet__snoepgoed

De 18e editie van Actie Pepernoot van Nationaal Fonds Kinderhulp is van start gegaan met de komst van Sinterklaas en zijn Pieten afgelopen zaterdag. Tot Pakjesavond zet het fonds zich in om zoveel mogelijk kinderen toch een Sinterklaascadeautje te bezorgen. Vorig jaar ontvingen ruim 59.715 arme kinderen alsnog een cadeau op pakjesavond. Dit meldt Actie Pepernoot.

Voor ruim 400.000 kinderen in Nederland is de Sinterklaasviering niet vanzelfsprekend. Een op de negen kinderen woont in een gezin of instelling waar geen geld is voor pakjesavond of een schoencadeautje. De teleurstelling is onder deze kinderen heel groot, zeker als in de klas vriendjes en vriendinnetjes wél een cadeautje hebben gekregen. Een heel triest idee, vindt Nationaal Fonds Kinderhulp. Daarom zet het fonds zich sinds 2000 samen met de Vriendenloterij en de RoFa Foundation in voor deze grote groep kinderen.
 
Tot 5 december kan iedereen geld doneren op de website van Actie Pepernoot of een actie starten met collega's, familie of vrienden om geld op te halen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids