Normal_smartphone_telefoon_instagram_social_media

De MediaMasters Game is ook dit jaar weer toegankelijk voor dove en slechthorende leerlingen uit groep 7 en 8. MediaMasters leert leerlingen, ouders en leerkrachten meer over de kansen en de gevaren van media. De game heeft ondertiteling en wordt sinds 2016 ondersteund met gebarentaal. Dit meldt Auris.

MediaMasters bestaat dit schooljaar uit twee onderdelen: de Game en de Club​. De MediaMasters Game is een crossmediale game voor in de klas en thuis die wordt gespeeld tijdens de Week van de Mediawijsheid van 17 t/m 24 november. ​Gedurende vijf speldagen worden leerlingen uitgedaagd om de hoofdrolspelers uit de game te helpen en MediaMissies op te lossen die te maken hebben met mediawijsheid. Vorig jaar waren er ruim 150.000 leerlingen ingeschreven voor het project. De game werd in 2017 voor het eerst ondersteund in gebarentaal.  
 
De MediaMasters Club bevat geen filmische verhaallijn of competitie-element en is qua tijd naar eigen inzicht te doorlopen. Het is mogelijk om een Clubmoment te pauzeren en op een later moment verder te gaan. Hierdoor kan de MediaMasters Club ook door leerlingen uit het speciaal (basis)onderwijs naar eigen inzicht van de leerkracht worden gebruikt. 
 
Deelname aan de MediaMasters Game is gratis. Via deze link kan een klas aangemeld worden om mee te doen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids