Logo_ocw_financieel_slim_afstuderen

Voor veel jongeren met een functiebeperking die willen studeren is niet goed duidelijk welke financiële voorzieningen er zijn om hen te ondersteunen tijdens hun studie. Daarom heeft het expertisecentrum Handicap + studie, samen met studentenorganisaties LSVb en ISO, een factsheet ontwikkeld. Dit meldt Handicap + studie.

Het expertisecentrum stelde de factsheet op in opdracht van het ministerie van Onderwijs. Nog te vaak komt het voor dat (aankomend) studenten niet weten waar ze recht op hebben, welke mogelijkheden er zijn en hoe ze deze kunnen aanvragen. Studenten lopen dan bijvoorbeeld toeslagen of verlenging van hun studiefinanciering mis omdat ze te laat zijn met aanvragen. Op de factsheet staat samengevat welke mogelijkheden er zijn en wat studenten moeten doen om aanspraak te maken op de voorziening.

Vorig jaar maakte het centrum al een infographic over het zelfde thema. Aan de hand van voorbeeldstudent Daan laat de infographic zien hoe studenten gebruik kunnen maken van de mogelijkheden. Het expertisecentrum hoopt dat beide documenten bijdragen aan een betere voorlichting opdat het hoger onderwijs toegankelijker wordt voor studenten met een handicap of beperking.

Download hier de factsheet Financieel slim studeren met een beperking en de infographic Financieel slim je studie doorlopen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids