Normal_football-1331838_960_720

Leerlingen uit Amersfoort die van een topsportcarrière dromen, moeten daar op hun school meer mogelijkheden voor krijgen. De VVD wil dat wethouder Buijtelaar van sport in de gemeente Amersfoort daar met scholen in de stad over gaat praten. Volgens de partij het sportieve maatwerk op veel scholen beter georganiseerd kunnen worden. Dat meldt het AD.

Het Nieuwe Eemland is de enige school in de omgeving die zich officieel Topsportvriendelijk mag noemen. Niet voor alle leerlingen uit de stad ligt die school in de buurt. De VVD vindt het niet nodig dat de reisafstanden Meer aandacht voor topsport op Amersfoortse scholenin zo’n grote plaats voor knelpunten zorgen. Op die manier worden topsporters in spe niet de voordelen geboden die nodig zijn voor een goed topsportklimaat.

Wethouder Buijtelaar kan zelf echter niet veel doen om voor betere topsportfaciliteiten te zorgen, omdat de beleidsinvloed van de gemeente op dit gebied vrij gering is. Toch hoopt VVD-raadslid Maarten Fikkema dat de wethouder samen met scholen mogelijke oplossingen kan vinden. Door zijn eigen sportambities in zijn jeugdjaren weet Fikkema als geen ander hoe het is wanneer een school wel of niet het predicaat Topsportvriendelijk heeft. Beide situaties heeft hij meegemaakt. Hij pleit ervoor dat er op termijn meer scholen in Amersfoort zijn met dat predicaat. Vooral de flexibele lesroosters op zo’n school heeft Fikkema ervaren als een welkome en noodzakelijke voorziening. Op scholen die niet Topsportvriendelijk zijn, moeten leerlingen vaak zelf hun les- en trainingsroosters zien te combineren.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids