Twintig minuten lezen per dag op lesrooster van het Alfrink College

Het Alfrink College in Zoetermeer  start dit jaar met 20 minuten per dag lezen op het lesrooster. De school wil op deze manier het leesplezier en de leesvaardigheid van leerlingen bevorderen. De 20 minuten lezen gaat niet af van de lestijd van andere vakken. Het is een extra investering van de school. Dat meldt Zoetermeer Actief. 

De onderwijsinspectie maakt zich al langer zorgen over de dalende trend in de leesvaardigheid van Nederlandse leerlingen. Ook schijnt het leesplezier te zijn afgenomen. Daar wil het Alfrink College dus iets aan doen.

Leeschallenge 

Het leesplezier bevorderen staat centraal. Dan verbetert de leesvaardigheid vanzelf. Om het leesplezier te benadrukken koppelt het Alfrink dit jaar aan de 20 minuten lezen een leeschallenge. De leerlingen en leraren willen met elkaar dit jaar minimaal 15.000 boeken lezen. Via een leesthermometer in de aula of via een leesapp wordt dit per klas bijgehouden. Als de leraren en leerlingen het doel halen van volgt er een leuke beloning aan het einde van het schooljaar.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk