Normal_beginner-hardlopen_rennen

Zondag 30 oktober werd voor de vijfde keer de SponsOORloop gehouden. Hét hardloopevenement voor doven, slechthorenden en professionals in de hoorsector trok zo’n 50 hardlopers en 15 NK-lopers. Ook dit jaar wisten de lopers en organisatoren weer een mooi bedrag op te halen voor het goede doel, namelijk 4000 euro. Dit meldt Doof.nl.

De SponsOORloop vond voor de derde keer plaats tijdens de DrechtStadLoop in Dordrecht. Ook 30 oktober stond weer in teken van een bijzonder sportdoel: zoveel mogelijk geld ophalen voor de dovensport. Erika Donkers en Roy Peters overhandigden om 16.00 uur, namens Advanced Bionics en Phonak, de cheque met een totaalopbrengst van 4.000 euro aan Niels Meijer, secretaris van de KNDSB. Mede dankzij een extra donatie van initiatiefnemers Advanced Bionics, Phonak en Signcall steeg het totaalbedrag tot 4.000 euro.
 
De KNDSB zal het bedrag dat we met elkaar ophalen volledig besteden aan de Zomerspelen van de Deaflympics die van 18 tot en met 30 juli 2017 in Turkije worden gehouden. De Deaflympics is dé Olympische krachtmeting voor dove sporters waar vele atleten van uiteenlopende disciplines aan meedoen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids