ROVC verhuist derde TechCenter van Rotterdam naar Dordrecht

Vanwege aanhoudende groei verhuist technisch opleider ROVC het TechCenter in Rotterdam na vijf jaar naar Dordrecht. Op 31 oktober aanstaande wordt het pand op de Calandstraat 41 officieel in gebruik genomen. De hoofdreden van de verhuizing is dat de locatie in Rotterdam niet meer voldoende ruimte bood aan het alsmaar stijgende aantal cursisten dat ROVC opleidt in de regio. Dat meldt het ROVC.

In het nieuwe pand in Dordrecht is het mogelijk om veel meer lessen op dezelfde locatie uit te voeren. Het pand biedt ruimte voor maar liefst dertien theoriezalen, waar er in Rotterdam slechts vijf aanwezig waren. Op jaarbasis betekent dit dat ROVC enkele honderden extra cursisten kan opleiden. Het practicum blijft ongewijzigd en verhuist volledig mee naar Dordrecht. Hieronder vallen onder andere de vakgebieden aandrijftechniek, elektrotechniek, industriële automatisering, ATEX, koude- en klimaattechniek, procestechniek en NEN 3140.

Kwaliteit nieuwe pand 

Een ander voordeel van de verhuizing naar Dordrecht is dat ROVC de regio Zuidwest-Nederland nog beter kan bedienen. Daarnaast is de kwaliteit van het nieuwe pand fors beter. Denk hierbij aan het juiste binnenklimaat, veel natuurlijke lichtinval en ruime parkeergelegenheid.

John Huizing, directeur van ROVC: “Deze verhuizing is een volgende stap in de ontwikkeling van ROVC. Hoewel we binnen onze hele organisatie een groei aan cursisten ervaren, steekt de regio Rotterdam er met kop en schouders boven uit. Ik ben erg trots dat we in een periode van vijf jaar uit onze jas zijn gegroeid en in staat zijn gebleken om een mooie nieuwe locatie te vinden waar we cursisten nog beter kunnen bedienen. Het nieuwe pand in Dordrecht stelt ons in staat om de groeiende vraag naar technische opleidingen in de regio Rotterdam op te vangen. Daarnaast merken we dat het steeds belangrijker wordt om op te leiden in de regio en de reistijd van cursisten te beperken. De locatie van het nieuwe TechCenter in Dordrecht heeft een zeer gunstige ligging voor Zuidwest-Nederland. Ik kijk ernaar uit om cursisten in deze regio nog beter van dienst te kunnen zijn.”

Drie TechCenters 

In totaal heeft ROVC drie TechCenters in Nederland: in Ede, Helmond en Dordrecht. Er zijn ambities om ook in regio Zwolle en Zaandam/Zaanstad opleidingslocaties te openen. Begin 2023 wordt het pand in Dordrecht feestelijk geopend. Meer info hierover volgt later.

Door: Nationale Onderwijsgids