Normal_ddb4e81e-166a-466c-8dbd-19dc86bb90ca

Op donderdag 27 oktober vindt in Leiden de landelijke aftrap plaats van het project 'Aan de slag in de speeltuin'. Bij het project worden speeltuinen gekoppeld aan instellingen voor dagbesteding en scholen in het speciaal onderwijs. Hierdoor krijgen jongeren met een verstandelijke beperking bij de speeltuinen een werkplek en speeltuinen ondersteuning in het onderhoud en beheer. 'Aan de slag in de speeltuin' is een samenwerkingsverband tussen Jantje Beton en Fonds verstandelijk gehandicapten. Dat meldt Jantje Beton.

'Aan de slag in de speeltuin' is een samenwerkingsverband tussen Jantje Beton en Fonds verstandelijk gehandicapten. Het is een project dat op meerdere vlakken winst behaalt. De jongeren met een beperking krijgen een volwaardige rol in onze samenleving wat resulteert in een groter gevoel van eigenwaarde. Speeltuinen zijn op hun beurt heel belangrijk voor kinderen om buiten te spelen. Helaas kampen veel speeltuinen met een tekort aan vrijwilligers. Door ondersteuning van de jongeren met een beperking kunnen meer speeltuinen openblijven en kunnen 65 duizend kinderen buiten blijven spelen.

De komende jaren verbinden we minimaal 125 speeltuinen met ofwel scholen voor speciaal onderwijs ofwel instellingen voor dagbesteding waarbij minimaal 875 jongeren met een beperking aan de slag gaan.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids