Normal_dag_van_de_leraar_leraar_van_het_jaar

De beste Leraren van het Jaar 2016 zijn vier vrouwen. Dit is bekend gemaakt tijdens het Lerarencongres op 8 oktober bij ROC Midden Nederland in Amersfoort. Minister Bussemaker van Onderwijs reikte de prijzen uit. Dit meldt Trouw.

Juf Daisy Mertens van BBS De Vuurvogel in Helmond is de beste leraar in het primair onderwijs. In het speciaal onderwijs heeft leerkracht Anna Hinkema van de Dr. J. de Graafschool in Groningen de titel voor beste Leraar van het Jaar 2016 in de wacht gesleept. In het voortgezet onderwijs kreeg dramadocente Joke de Jong de prijs uitgereikt. In het mbo tenslotte ging fotografiedocente Merel Brugman er met de hoogste eer vandoor. 
 
Volgens een woordvoerster van het organiserend comité is het 'puur toeval' dat de prijzen dit jaar allemaal naar vrouwen gingen. In de jaren hiervoor zaten er ook steevast mannen bij de winnaars, in 2015 bijvoorbeeld twee.
 
De docenten zijn een jaar lang ambassadeur van hun sector, waarbij ze hun inspiratie, innovatie en passie mogen uitdragen en delen met de rest van Nederland. Schoolleiders, onderwijs(ondersteunend) personeel, docenten, leerlingen en ouders konden hun favoriete leraar aanmelden voor de verkiezing. Voor de verkiezing wordt gezocht naar een docent die zijn vak verstaat en die als ambassadeur vakmanschap en passie uitstraalt. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids