Steven Kazàn is dit jaar nieuwe ambassadeur Stichting Lezen en Schrijven

Steven Kazàn is de nieuwe ambassadeur van Stichting Lezen en Schrijven. Dat is vrijdag bekendgemaakt. De 38-jarige goochelaar gaat zich inzetten voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven.

"Ik wil door mijn naam aan Stichting Lezen en Schrijven te verbinden meer mensen bereiken die laaggeletterd zijn", aldus Kazàn. "Al is het maar één ouder die voor het slapen gaan tóch kan voorlezen. Dan zeg ik: dit is het meer dan waard."

Laaggeletterde ouders 

Geke van Velzen, directeur-bestuurder Stichting Lezen en Schrijven, zegt dat de stichting steeds zoekt naar nieuwe manieren om mensen die moeite hebben met lezen en schrijven te bereiken. En dan in het bijzonder laaggeletterde ouders. "Steven Kazàn kan deze ouders weer vanuit een hele andere invalshoek bereiken. Op die manier vestigt hij de aandacht op hoe belangrijk kunnen lezen en schrijven, maar ook kunnen rekenen en digitaal vaardig zijn, is voor hun verdere leven."

De Week van lezen en schrijven 

Naast Kazàn zijn ook drie andere bekende Nederlanders ambassadeur van Stichting Lezen en Schrijven, Anita Witzier, Kees Tol en René Karst. Stichting Lezen en Schrijven organiseert van 8 tot en met vrijdag 15 september de Week van lezen en schrijven. Veel bedrijven, gemeenten en scholen organiseren activiteiten rond leren lezen en schrijven.

Door: ANP