Logo_koninklijke_kentalis_logo

Het project Kentalis in de Buurt gaat donderdag 15 september van start. Het startschot wordt gegeven door burgemeester Aptroot van Zoetermeer. Dit keer staat gastheer Kentalis centraal. Daarna volgen maandelijks bijeenkomsten, waar buurtbewoners presentaties en dergelijke kunnen geven en steeds een ander thema wordt behandeld. Dit alles gebeurt in het Kentalis Zorg Onderwijs Centrum in Zoetermeer. Het plan biedt de afdeling VSO Praktijkroute allerlei mogelijkheden om leerdoelen te behalen. Dit meldt Kentalis.

De leerlingen van de afdeling VSO Praktijkroute volgen speciaal onderwijs omdat ze doof of slechthorend zijn of een taalontwikkelingsstoornis hebben. Ze maken de ruimtes, zoals de mediatheek en de zogeheten Knoop, geschikt, ontvangen de gasten, verzorgen de koffie, bakken het lekkers en leren serveren. Daarnaast worden er kleine ‘relatiegeschenken’ gemaakt. Daarbij wordt een belangrijk leerdoel in de praktijk gebracht: contact maken met andere mensen in een veilige omgeving als voorbereiding op stage en werk.

Vanuit de gedachte dat Kentalis ook een functie in de buurt wil hebben, zijn een aantal organisaties (gemeente Zoetermeer, Stichting Mooi, Buurtwerk.nl, Kombino en Kentalis) bijeen gekomen om te onderzoeken wat mogelijk is. Uiteindelijk is daar het plan uitgekomen om één keer per maand een bijeenkomst te houden voor buurtbewoners .

De eerste bijeenkomst is in het kader van Kennismaken met Kentalis en is op donderdag 15 september van 12.30 tot 15.00 uur. Eerst is er een feestelijke opening, de deelnemende organisaties stellen zich voor en daarna zijn er rondleidingen door het gebouw. De middag wordt afgesloten met lekkers en een gebarenlied. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids