Normal_doof_gebarentaal_speciaal_onderwijs

Er komt een interactief kaartspel waarmee slechthorende kinderen leren hoe zij op de juiste manier met anderen kunnen communiceren. Jesper van Ee van SH-Jong heeft het spel bedacht voor de campagne 'Slechthorend, nou en?!' Het spel verschijnt op 1 november 2016. Dat meldt Doof.nl.

Met het kaartspel Geroezemoes kunnen kinderen op een laagdrempelige manier situaties oefenen. Hoe zorg je bijvoorbeeld dat je niet buiten de boot valt bij je klasgenoten? Of hoe reageer je als iemand die onduidelijk praat niet verstaanbaar is?

De campagne 'Slechthorend, nou en?!' bestaat uit een korte film en aanvullende online portretten, informatie en inspiratie. De rode draad van de campagne is de zoektocht van de net afgestudeerde journalist Stan van Kesteren (voorzitter van SH-Jong) naar de invloed van slechthorendheid op het leven van jongen. De campagne is onderdeel van het project 'Drempels slechten' waarin Kentalis en Stichting Hoormij (SH-Jong en NVVS) samenwerken. Binnen dit project wordt onderzoek gedaan naar de kwaliteit van leven van slechthorenden.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids