Normal_kinderen_sport_sportdag

Op vrijdag 10 juni vindt weer de Special Heroes Challenge plaats in Hoogeveen. 300 leerlingen met een verstandelijke beperking uit het voortgezet speciaal onderwijs gaan samen grenzen verleggen tijdens de sportdag die wordt georganiseerd door Special Heroes en Sportief Hoogeveen. Dit meldt Emmen.nu.

Leerlingen uit Assen, Emmen, Meppel, Zwolle, Veendam en Hoogeveen kunnen deelnemen aan verschillende clinics zoals freerunning, judo, wielrennen, survival, (zit)volleybal en streetdance. De sportlessen worden gegeven door trainers en vrijwilligers van diverse sportverenigingen uit Hoogeveen en omstreken. Ook studenten van het Drenthe College zullen actief zijn bij de clinics. 
 
Special Heroes laat jongeren met een beperking ervaren hoe leuk sporten en bewegen kan zijn. Het is een sportstimuleringsprogramma voor leerlingen in het speciaal onderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs in de leeftijd van 6 t/m 19 jaar. Ook voor hen wordt zo het sporten met anderen gewoon. Sinds de start van het programma in 2009 hebben al bijna 25.000 leerlingen aan Special Heroes deelgenomen.
 
© Nationale Onderwijsgids