Normal_kind_rolstoel534

Special Heroes en GezondeSchool.nl gaan samenwerken aan een verbreding van het programma Bewegen en Sport binnen de domeinen vrije tijd en gezondheid. De doelstelling is om een gezonde en actieve leefstijl voor leerlingen uit het speciaal onderwijs een impuls te geven, door implementatie en verankering op het gebied van Bewegen en sport in het schoolbeleid. Dat meldt Special Heroes.

Een gezonde leefstijl is belangrijk voor het presteren en welbevinden van de leerlingen en leidt tot betere schoolprestaties. Dit staat in de Onderwijsagenda sport, bewegen en een gezonde leefstijl, die is opgesteld om scholen te motiveren en stimuleren om te komen tot een samenhangend schoolaanbod voor sport, bewegen en een gezonde leefstijl. Binnen het vignet Gezonde School wordt dit onder andere vormgegeven binnen het thema Bewegen en sport.

Door een Gezonde School te worden onderschrijft een school dat ze actief zijn met het borgen van gezondheid binnen de school. De scholen kunnen hiervoor een themacertificaat aanvragen voor één van de gezondheidsthema's. Special Heroes scholen voldoen al aan veel voorwaarden die ook gesteld worden voor het verkrijgen van het themacertificaat Bewegen en sport van het vignet Gezonde School. Daarom is voor deze scholen een versnelde aanvraagprocedure opgesteld. Meer informatie over de aanvraagprocedure voor het themacertificaat is te vinden op de website van Special Heroes.

© Nationale Onderwijsgids