Normal_verven__kinderen__basisonderwijs__speciaal_onderwijs__creatief

Het nieuwe schoolgebouw van Auris College Utrecht en Kentalis Het Rotsoord VSO wordt woensdagmiddag 17 februari officieel geopend door wethouder Onderwijs Jeroen Kreijkamp. De twee scholen voor voortgezet speciaal onderwijs delen niet alleen de ruimtes in het gebouw, maar ook zitten de leerlingen bij elkaar in de klas. Zij hebben een taalontwikkelingsstoornis en/of doof-/slechthorendheid en zijn afkomstig uit de hele provincie Utrecht. Dat meldt Kentalis.

Doordat Auris College Utrecht en Kentalis Het Rotsoord VSO samenwerken, behouden de leerlingen een ruime keuze in opleidingen, die leiden naar uitstroming naar dagbesteding, (beschermde) arbeid en vervolgonderwijs. Het praktijkonderwijs wordt nog gegeven in het gebouw van het Auris College Utrecht aan de Boadreef totdat de praktijkhal klaar is. Wanneer deze wordt opgeleverd, is nog niet bekend.

De leerlingen krijgen sinds begin dit schooljaar les in hun nieuwe school. Zij kennen nu de weg en verzorgen dan ook op woensdag 17 februari tussen 13.30 en 14.30 uur rondleidingen. Om 14.30 uur is de officiële openingshandeling door wethouder Kreijkamp met aansluitend een hapje en een drankje. Voor de leerlingen zijn tijdens deze feestelijke middag activiteiten in de gymzaal en staat er een pannenkoekenbus. 

© Nationale Onderwijsgids