Normal_onderwijs_schoolbord_

Op basis van de adviezen van de Jury Excellente Scholen maakt de inspectie op maandag 18 januari 2016 bekend welke scholen het predicaat Excellente School 2015-2017 ontvangen. Alle scholen die zich hebben aangemeld, een presentatie hebben gegeven en door de jury zijn bezocht, komen hiervoor in aanmerking. Hoe de bekendmaking op 18 januari 2016 precies vorm krijgt is nog een verrassing. Dat het op de scholen zelf plaatsvindt is al wel duidelijk. Dat meldt de Onderwijsinspectie.

Op maandag 1 februari 2016 vindt de Ontmoeting plaats. Het wordt een feestelijk evenement voor scholen die dit jaar hebben meegedaan aan het traject Excellente Scholen. Tijdens de bijeenkomst kunnen zij elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen en ideeën opdoen. Leiderschap, vernieuwing van het curriculum en onderwijs op maat van de leerling zijn centrale thema’s.

Voor deze bijeenkomst worden tevens honderd scholen uitgenodigd die nu niet hebben meegedaan, maar die mogelijk bij de volgende ronde willen opgaan voor het predicaat Excellente School.

© Nationale Onderwijsgids