Logo_logo-clean-v9-300x22010

De nieuwe stichting Mind Your Choice helpt kwetsbare jongeren te ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Het doel van de stichting is om jongeren bewust te maken van de gevolgen van keuzes, zodat ze bewuster nadenken over hun eigen leven. Dit wordt gedaan door (ervarings)deskundigen. De stichting wil ook pesten op scholen aanpakken. Dat meldt Mind Your Choice.

De stichting helpt ook ouders en hulpverleners van de jongeren door hun de kennis te geven van wat werkt om de jongeren te helpen. Dit moet de zelfredzaamheid van de jongeren en ouders vergroten. Veel jongeren zouden keuzes maken zonder goed na te denken wat de gevolgen daarvan kunnen zijn. Dit kan van invloed zijn op de latere toekomst en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Mind Your Choice heeft daarom een programma ontwikkeld om de jongeren hierbij te helpen. Het programma bestaat uit workshops, presentaties en spreekuren en is niet alleen bedoeld voor de jongeren, maar ook voor ouders en professionals die met jongeren werken.

De stichting wil ook het thema pesten behandelen. Hiervoor heeft Mind Your Choice contact met een andere stichting die een methodiek heeft die is goedgekeurd door de GGD en het Nederlandse Jeugdinstituut. Mind Your Choice gelooft in een bredere aanpak dan alleen het behandelen van pesten. Volgens de stichting is pesten een groepsdynamiek die ook gevolgen op termijn heeft zoals drugsgebruik en een laag zelfbeeld.

De werkwijze van de stichting is zowel voorlichtend als preventief. De workshops en lezingen moeten zorgen voor bewustwording van de jongeren en de professionele hulpverleners moeten de zwaardere problematiek bij jongeren signaleren. De stichting werkt naast jongeren, ouders en hulpverleners ook met docenten. De stichting wil namelijk ook de absentie van deze jongeren verminderen door ervoor te zorgen dat jongeren eerder door hebben waar ze staan. 

© Nationale Onderwijsgids