Logo_download__2_
School voor zeer moeilijk lerende kinderen (ZMLK) De Lelie verhuist naar schoolgebouw De Wijde Blik aan de Fokke Kortlanglaan in Harderwijk. De school mag in ieder geval twee jaar het schoolgebouw gebruiken. Eind vorige week werd het gebouw feestelijk in gebruik genomen. De Lelie zocht sinds 2009 naar een nieuwe locatie. Dit meldt het Kontakt Veluws Nieuwsblad. 
 
“We zijn heel erg blij dat we hier nu terecht kunnen", zegt Martin Boswijk, directeur van De Lelie. “Het gebouw was aardig uitgeleefd achtergelaten. Het is na deze opknapbeurt weer uitstekend geschikt voor onze kinderen." 
 
De Lelie is een school voor zeer moeilijk lerende kinderen (ZMLK) met drie locaties in de gemeente Harderwijk. “We hebben drie locaties", zegt Boswijk. ,,Eén aan de Thorbeckelaan voor de oudere leerlingen tussen 12 en 20 jaar in het VSO (Voorgezet Speciaal Onderwijs), één in Ermelo op het terrein van 's Heerenloo, en deze locatie voor het SO waar de leerlingen tussen 4 en 12 jaar zitten.” De SO-afdeling zat voorheen in de oude basisschool naast De Wegwijzer aan de Kennedylaan in Harderwijk. De school betrok dat gebouw in 2006 met het idee dat ze er tijdelijk, maximaal drie jaar, gebruik van zouden maken. Dat werd acht jaar. Boswijk: “eigenlijk was het onwerkbaar. Het schoolplein was te klein, er waren te weinig lokalen en nauwelijks mogelijkheden voor speciale faciliteiten. Het was te onrustig voor onze leerlingen. Hier hebben we nu een prachtige omgeving met veel ruimte en rust om de school. Onze kinderen worden vaak gebracht in busjes en dat af- en aanrijden veroorzaakte bij de Kennedylaan nog wel eens overlast. Dat is hier ook veel beter te reguleren."
 
De Lelie wil graag langer in het nieuwe gebouw blijven dan de afgesproken twee jaar. De gemeente Harderwijk kan die zekerheid nog niet geven. Wethouder Pieter Teeninga zegt: “We zullen zien hoe het er over twee jaar voor staat."
 
© Nationale Onderwijsgids