Normal_images__2_
De bouw van een nieuw PC Hooftcollege in Voorhout is afgeblazen. Het PC Hooftcollege zou op het terrein van het KTS Voorhout, een technomavo school, komen. In plaats daarvan wil het KTS Voorhout nu onderdak gaan bieden aan circa dertig leerlingen uit het speciaal onderwijs. Dit meldt het Leidsche Dagblad. 
 
Het oorspronkelijke idee was om 55 gedragsgestoorde kinderen van de Leo Kannerschool in het nieuw te bouwen schoolgebouw onder te brengen. Deze school zou op het terrein van de KTS komen. Door bureaucratische problemen is dit plan echter mislukt. “Ik zat op een gegeven moment wekelijks op het ministerie om hier over te praten’’, aldus Benno Wiggers van het Samenwerkingsverband Voortgezet Speciaal Onderwijs Duin- en Bollenstreek. “Maar het bleek niet te kunnen.’’ Regelgeving maakte het onmogelijk om met twee scholen, waarvan een speciaal onderwijs verzorgt en de andere regulier voortgezet onderwijs, samen te werken. 
 
Daarom is het plan veranderd. Nu willen de scholen dat leerlingen hun laatste twee schooljaren van de mavo in Voorhout gaan doen. De onderbouw bevindt zich in Leiderdorp. Als zij hun bovenbouw in Voorhout volgen kunnen ze daar techniekvakken volgen en een vakdiploma halen. 
 
De KTS heeft ongeveer 500.000 euro nodig om de extra huisvesting te verzorgen. Naar verwachting buigt de lokale politiek zich over de aangepaste plannen na de zomer. 
 
© Nationale Onderwijsgids