Normal_10409654_1521035114791620_29096560059869787_n

Na vandaag zijn 16 leerlingen van ZMLK school de Maaskei helemaal klaar voor het verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland. Op 19 juni wordt dit examen in de gemeente Maasgouw afgenomen. De leerlingen hebben een verstandelijke beperking en hebben zich door middel van fietslessen extra goed voorbereid. Dit meldt de Maaskei. 

De leerlingen van de Maaskei hebben een verstandelijke beperking en hebben soms problemen met hun evenwicht. Om hen goed voor te bereiden op het examen hebben zij vanaf februari fietslessen gevolgd. De meeste van hen komen met de taxi naar school en kunnen daarom weinig in de praktijk oefenen. Verkeersdeelname is voor deze leerlingen niet vanzelfsprekend. Door het volgen van fietslessen is hun zelfredzaamheid en zelfstandigheid vergroot. 
 
De fietsen van de 16 deelnemers zijn gekeurd. In eerste instantie werd een fiets afgekeurd, maar na een snelle reparatie is deze fiets toch door de test heen gekomen. Het theorie-examen is al achter de rug; alle leerlingen hebben dit gehaald, mede dankzij de aanpassingen van verkeersouder en rijsinstructeur Klokgieters. Wanneer de leerlingen morgen ook nog slagen voor hun praktijkexamen  krijgen ze een diploma. Op 25 juni komt wethouder Lalieu van de gemeente Maasgouw deze overhandigen. 
 
© Nationale Onderwijsgids