Normal_basisschool_kinderen_hoogeveen

Het Nationaal Expertisecentrum Leerplanontwikkeling (SLO) wil in baart brengen hoe scholen in het primair onderwijs vormgeven aan kunstzinnige oriëntatie in de klas. Het gaat vooral kunstonderwijs aan leerlingen met een bijzondere onderwijsbehoefte. SLO zoekt praktijkvoorbeelden van reguliere en speciale scholen om ter inspiratie met andere scholen te kunnen delen. Dit meldt de PO Raad.

SLO gaat dit jaar beschrijven hoe een aantal scholen kunstzinnige oriëntatie in de praktijk brengen. Het centrum wil daarom in contact komen met scholen waarvan het een portret mag maken. Het portret van de school wordt aangevuld met lessen en filmpjes op de website van SLO. Andere scholen kunnen inspiratie putten uit deze praktijkvoorbeelden.

Het centrum zoekt specifiek naar voorbeelden waarin leerlingen met een bijzondere onderwijsbehoefte les krijgen binnen het reguliere of speciale onderwijs of voorbeelden van scholen in het speciaal onderwijs die samenwerken met reguliere scholen. Belangstellenden kunnen voor meer informatie contact opnemen met Mariel Cordang van SLO via M.Cordang@slo.nl

© Nationale Onderwijsgids