Hogeschool Rotterdam viert jubileum PowerPlatform

Het PowerPlatform van de Hogeschool Rotterdam bestaat tien jaar. Het platform is bedoeld voor studenten van de hogeschool met een functiebeperking. Het jubileum van het PowerPlatform wordt op 21 mei gevierd, meldt de hogeschool.

In mei 2004 sloot de Hogeschool Rotterdam als eerste in Nederland een convenant met Handicap + Studie. Beide organisaties beloofden zich in te zetten om studenten met een beperking succesvol te laten studeren. Het PowerPlatform voor en door studenten met een handicap heeft sindsdien met succes een paar honderd studenten begeleid.

Naast begeleiding van studenten verzorgt het platform ook trainingen voor personeel van de hogeschool en heeft het bijgedragen aan enkele onderzoeken. In samenwerking met het Lectoraat Disability Studies werkt het platform aan de vergroting van de kennis over studeren met een functiebeperking. Daarbij werkt het platform met andere partijen samen om stageplaatsen en (bij)banen voor de studenten mogelijk te maken. Ook zet het platform zich in om de beeldvorming over mensen met een beperking te verbeteren.

© Nationale Onderwijsgids