Normal_speelplaats_schoolplein_pauze_spelen

De Kentalis Signis school voor speciaal onderwijs in Amsterdam krijgt een speciaal aangepast schoolpein van de Johan Cruyff Foundation, een Schoolplein14. Dat betekent dat het plein wordt aangepakt en aangepast om kinderen meer uit te dagen  te bewegen. Dit meldt RTV Noord-Holland.

De Kentalis Signis school geeft les aan dove of slechthorenden kinderen of kinderen met een communicatieve beperking. Het nieuwe schoolplein wordt zo ingericht dat het makkelijk toegankelijk is voor kinderen met een handicap.

Op het plein worden lijnen en gekleurde vlakken aangebracht zoals een goal op de muur, een speelcirkel of een stukje atletiekbaan. Voor de kinderen met een beperking worden extra sporttoestellen aangebracht zoals geluidstegels of een rolstoelparcours met attributen die de kinderen kunnen horen of voelen en die aanzetten tot bewegen.

Schoolplein14 is een project van de Johan Cruyf Foundation met als doel alle leerligen uit het basisonderwijs te stimuleren om te bewegen, sporten en met elkaar te spelen. Ook zestien andere cluster 2-scholen van Kentalis verspreid over heel Nederland krijgen een dergelijk schoolplein.

© Nationale Onderwijsgids